Sorin Ovidiu Vintu a fost chemat, miercuri, la Parchetul instantei supreme, unde a stat 20 de minute, pentru a i se aduce la cunostinta unele date, iar la iesire omul de afaceri le-a spus reporterilor sa intrebe "ofiterii SRI acoperiti" de ce a fost convocat.

Si afaceristul moldovean Octavian Turcan s-a prezentat, miercuri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru a fi audiat in dosarul in care este inculpat alaturi de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat in cazul prabusirii FNI.

Turcan a stat aproximativ 40 de minute, iar la scurt timp dupa plecarea lui a ajuns Vintu, transmite MEDIAFAX.

Octavian Turcan a stat arestat in acest dosar din 10 pana in 16 septembrie, alaturi de Sorin Ovidiu Vintu si de soferul acestuia, Alexandru Stoican.

Parchetul instantei supreme sustine ca, prin actiunile intreprinse in scopul zadarnicirii si ingreunarii executarii pedepsei a unui condamnat - Nicolae Popa - la 15 ani de detentie, Vintu, Turcan si Stoian au dovedit "nu doar perseverenta infractionala accentuata, dar si ignoranta fata de sistemul de justitie".

Celor trei acuzati li s-au impus anumite interdictii pe parcursul anchetei referitoare la favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul presedinte al Gelsor, condamnat, in lipsa, in vara anului 2009, pentru inselarea a peste 300.000 de investori la Fondul National de Investitii (FNI). Prabusirea FNI a avut implicatii mari in lumea politica, sociala si economica.

Popa se afla arestat la Jakarta, din 2 decembrie 2009, el urmand a fi extradat. Procedura de extradare poate dura mai mult de trei luni din momentul in care seful statului indonezian a acceptat-o.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.