Sute de constanteni, in special de varsta a treia, au condus-o miercuri pe ultimul drum pe mama presedintelui Traian Basescu. Eena Basescu a fost inmormantata in Cimitirul Central din Constanta, alaturi de sotul sau, Dumitru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Slujba de inmormantare a fost tinuta de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, la mormantul situat pe aleea principala a cimitirului. Presedintele a mers in urma dricului de brat cu sotia sa, Maria, si cu cele doua fiice, Elena si Ioana. In urma lor s-au aflat fratele presedintelui cu familia sa si sute de constanteni, in special de varsta a treia, care au vrut sa fie de fata la ceremonie, potrivit MEDIAFAX.

In momentul in care sicriul a fost coborat in groapa, toata familia a izbucnit in plans. In curtea bisericii, inainte sa se urce intr-o masina care deschidea cortegiul funerar, seful statului i-a salutat pe cei prezenti, le-a urat sanatate si le-a spus "La revedere".

  • Basescu, sustinut de politicieni

Premierul Emil Boc si alti oficiali au venit special de la Bucuresti pentru a fi alaturi de presedinte. Aflat la ceremonie, Emil Boc a declarat ca a vrut sa fie alaturi de seful statului in aceste clipe grele. "Am venit impreuna cu colegii mei pentru a fi alaturi de Traian Basescu in acest moment dificil pentru orice fiu, pentru orice om care-si pierde mama", a spus Boc.

In prezenta a circa 200 de oameni care au avut acces liber in lacasul de cult, la ceremonial aumai fost prezenti, printre altii, interlopul Bercea Mondial, Gigi Becali, Printul Paul de Romania si sotia sa, Lia, fostii ministri Vasile Blaga si Adriean Videanu, actualul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, vicepresedintele PDL Gheorghe Fluturdar si Muftiul Cultului Musulman in Romania, Iusuf Muurat.

La randul sau, Gigi Becali a spus ca nu poate sa nu fie prezent la inmormantare: "Cum sa nu vin la mama presedintelui? In momentele astea se face pace. La tristete si veselie, la inmormantare si la nunta, nu? Sincere condoleante".
"Simti ca se rupe ceva din tine, mai ales cand este vorba de mama, pentru ca durerea este mai mare. In momentele astea, toti avem o alta traire, dar plecam, si dupa cateva ore de la slujba o luam de la capat si incepem cu pacatele", a declarat Gigi Becali la jumatatea slujbei, cand a iesit in curtea bisericii si a inceput sa se plimbe printre oameni si sa stea de vorba cu ei.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Elena Basescu, mama presedintelui Traian Basescu, a murit, luni, la varsta de 82 de ani.

La ora transmiterii acestei stiri, la Restaurantul "Casa Albastra", situat vis-a vis de Cimitirul Central, are loc parastasul in memoria Elenei Basescu, la care pot participa toti cei care doresc, in limita locurilor disponibile. Traian Basescu si familia sa se afla in local alaturi de alte oficialitati centrale si locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.