Bucurestenii au caldura in apartamente incepand de marti, insa doar pe timpul noptii, in urma temperaturilor scazute din ultimele zile. RADET a anuntat ca furnizarea caldurii si in cursul zilei se va face in functie de evolutia vremii.

"Avand in vedere scaderea accentuata a temperaturilor exterioare si prognozele meteorologice privind Municipiul Bucuresti, RADET Bucuresti anunta initierea probelor la cald in sistemul centralizat de incalzire incepand cu noaptea de 5 octombrie, ora 22.00", se arata intr-un comunicat al regiei.

Reprezentantii au precizat ca probele de incalzire vor fi executate, intr-o prima etapa, doar pe timp de noapte si corelat cu temperaturile exterioare. Ulterior, in functie de evolutia vremii, furnizarea caldurii se va face in regim permanent, potrivit MEDIAFAX.

"Procedurile de incarcare la cald a instalatiilor se vor desfasura concomitent in toate sectoarele din Capitala, exceptie facand zonele izolate (punctuale) in care acest lucru nu este posibil din motive obiective, precum lucrari de modernizare aflate in desfasurare, lucrari nefinalizate la nivel de imobile, avarii in instalatiile interioare ale blocurilor, dificultati tehnice neprevazute specifice inceputului de sezon de incalzire etc", se mai arata in comunicatul.

Asociatiile de proprietari trebuie sa se asigure ca vanele contoarelor de energie termica aflate in subsolul imobilelor sunt deschise.

"Acolo unde locatarii/proprietarii de apartamente nu doresc inceperea furnizarii de agent termic pentru incalzire, acestia pot face reglajele necesare la nivel de apartament actionand aparatele individuale de reglare si de masurare a consumului sau, prin hotarare la nivel de asociatie de proprietari, pot sista furnizarea caldurii din vana contorului de la baza scarii/blocului", au precizat reprezentantii RADET.

La crese, gradinite si spitale ar putea fi furnizata caldura in regim permanent daca depun o solicitare in acest sens.

Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice prevede ca inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18.00 si 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus zece grade sau mai mici.

Citeste si:
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă
Bucureștiul ar putea rămâne...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.