Noul Cod Rutier va intra in vigoare la 6 luni de la publicarea lui in Monitorul Oficial, si nu la doua luni, asa cum se stabilise anterior. Cu aproximatie, intrucat proiectul este in prezent in reexaminarea parlamentului, el ar putea intra in vigoare in aprilie-mai anul viitor. Proiectul Codului Rutier a fost returnat parlamentului cu cateva obiectii din partea lui Traian Basescu.

Comisia parlamentara abilitata sa studieze propunerile presedintiei si le-a asumat aproape integral. Astfel, constructiile si comertul pe trotuar sau acostamentul vor fi interzise, persoanele condamnate pentru infractiunea de ultraj vor putea sa dea examen pentru carnetul de conducere ca orice alt cetatean, iar Inspectoratul General al Politiei nu va mai avea dreptul sa emita autorizatie pentru girofare urmatoarelor institutii: Administratia Prezidentiala, parlament, guvern, ICCJ (fosta Curte Suprema de Justitie) si PNA.

Basescu cerea acest ultim articol ca mijloc de a preveni "umplerea soselelor de girofaruri, autorizate de politie la presiunea unor persoane influente". Deputatii nu au fost insa de acord cu prevederea propusa de seful statului conform careia permisul de conducere ar urma sa fie restituit conducatorului auto la data inregistrarii plangerii impotriva ridicarii acestuia de catre agentul constatator. Modificarile la Codul Rutier urmeaza sa fie adoptate si de plenul Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.