Aproape 450 de soferi au ramas fara permise de conducere, sambata, printre acestia fiind si doi tineri care conduceau pe Autostrada Bucuresti - Constanta cu aproape 200 de kilometri pe ora.

Peste 2.200 de politisti de la Rutiera si de la Ordine Publica au participat la actiunea "Alege viata!", desfasurata la nivel national, sambata, intre orele 15.00 si 19.00, potrivit Politia Romana.

In patru ore, 445 de soferi au ramas fara permise de conducere, politistii constatand peste 80 de infractiuni. De asemenea, in timpul actiunii au fost gasite trei masini declarate furate si au fost identificati cinci suspecti de furt
.

  • Romanii, "vitezomani de profesie"

Printre soferii care au ramas fara permise sunt si doi bucuresteni, in varsta de 32 si, respectiv, 30 de ani, care au fost surprinsi de aparatul radar, pe Autostrada Bucuresti - Constanta, la volanul a doua autoturisme de lux, conducand cu viteze de 200 si, respectiv, 185 de kilometri pe ora. Cei doi au fost sanctionati contraventional, fiindu-le totodata retinute permisele de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce pe drumurile publice.
Unui alt bucurestean, care a condus cu viteza de 120 de kilometri pe ora in localitatea Haret, judetul Vrancea, i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile.

Intr-un alt caz, pe Soseaua Andronache din Bucuresti, politistii au observat intr-o masina o persoana care statea pe scaunul din dreapta soferului, cu o seringa hipodermica in brat. Pentru ca soferul masinii nu a oprit la semnalele politistilor, acestia au plecat in urmarirea autoturismului, pe care au reusit sa il opreasca in orasul Pantelimon. In masina, se aflau trei tineri, cu varste intre 22 si 26 de ani, din localitatea ilfoveana Afumati. In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca soferul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, iar masina fusese furata din judetul Buzau.

"La controlul corporal sumar efectuat asupra unuia dintre ocupantii autoturismului au fost depistate doua seringi hipodermice, o fiola sparta cu urme de substanta de culoare alba, o pila pentru unghii pe varful careia se evidentia o substanta alba si un briceag multifunctional. In autoturism au fost depistate mai multe perechi de manusi, diverse obiecte si scule care pot fi folosite la spargeri de autoturisme sau locuinte, a caror prezenta cei trei nu au putut-o justifica", a precizat sursa citata.

Citeste si:
Zeci de mii de polițe RCA expiră în câteva zile. Ce trebuie să facă...
Zeci de mii de polițe RCA...

Soferul masinii a fost dus la sediul INML "Mina Minovici", pentru a se stabili daca a consumat substante stupefiante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.