Invatatoarea din Caracal, care se afla in greva foamei de la sfarsitul lunii august din cauza diminuarii salariului cu 25 la suta, a fost transferata in stare grava de la spitalul din localitate la Institutul de Diabet si Boli de Nutritie din Capitala, ea refuzand perfuziile si hidratarea.

Cristina Irina Anghel, in varsta de 51 ani, invatatoare la Scoala nr. 2 din Caracal, a fost transferata, vineri seara, de la Spitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet Nutritie si Boli metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu", intrucat starea sa de sanatate se agravase, relateaza MEDIAFAX.

"A fost adusa vineri seara si a fost internata in departamentul de complicatii acute si urgente metabolice. Este stabila hemodinamic, dar continua greva foamei, refuzand hrana si hidratarea sub orice forma", spun medicii.

Potrivit managerului de la Spitalul Municipal Caracal (Olt), Alexandra Popa, invatatoarea Cristina Anghel a fost transportata la Bucuresti pentru ca necesita un set de analize care nu i se puteau face la unitatea sanitara din Caracal.

"Pacienta a fost transportata de vineri la Bucuresti pentru ca necesita un set de analize pe care noi nu i le puteam face. Nu avem aceasta posibilitate. Cu trei zile inainte de a fi transferata la Bucuresti, pacienta refuzase tratamentul si perfuziile", a declarat Alexandra Popa.

  • Cazul Cristinei Anghel

Cristina Anghel a fost adusa, la sfarsitul lunii septembrie, la Spitalul Municipal din Caracal, dupa ce i s-a facut rau din cauza ca de o luna de zile refuza hrana. In tot acest timp, invatatoarea a fost supravegheata de cadrele medicale de la Ambulanta Caracal.

Femeia sustinea la internarea in unitatea medicala din Caracal ca isi va continua forma de protest, pana cand se va renunta la aplicarea actului normativ privind diminuarile de salariu din sistemul bugetar.

Cristina Anghel a intrat in greva foamei pe 26 august, ca forma de protest impotriva diminuarilor salariale, ea informand Directia de Sanatate Publica Olt, Serviciul de Ambulanta Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primaria si unitatea de invatamant unde preda de intentia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.