Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a cerut constituirea unei echipe de lucru la nivelul ministerului, pentru verificari privind mitingul neautorizat din 24 septembrie, cand aproximativ 6.000 de politisti au protestat la Palatul Cotroceni.

Rezultatele verificarilor derulate de echipa de lucru vor fi cuprinse intr-un raport, ce urmeaza sa fie prezentat presedintelui Traian Basescu, saptamana viitoare, se arata intr-un comunicat de presa de vineri al MAI.

In 24 septembrie, aproximativ 6.000 de sindicalisti ai "Cartel Alfa", majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat intr-un mars ilegal de la Guvern spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete si lumanari si au strigat "iesi afara javra ordinara", referindu-se la seful statului, transmite MEDIAFAX.

In urma protestului ilegal, atat presedintele, cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei. Premierul a revenit, marti, asupra deciziei.

Duminica, 26 septembrie, presedintele Traian Basescu a declarat ca salariatii MAI care au manifestat in 24 septembrie, la Cotroceni au incalcat legea, mentionand ca acestia, prin gestul ilegal facut, au subminat autoritatea statului roman.

Scandalul a culminat cu demisia din functie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul de la MAI a fost preluat, luni, de catre liderul senatorilor PDL Traian Igas.

Seful statului a declarat, la preluarea sefiei MAI de catre Traian Igas, ca vrea un raport al Guvernului despre manifestatia de la Cotroceni a politistilor, mentionand ca demisia lui Vasile Blaga "substituie" gesturile celor responsabili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.