Asistenta Florentina Cirstea, acuzata de moartea a sase bebelusi in urma incendiului de la Maternitatea Giulesti, ramane in arest, potrivit hotararii de joi a Tribunalului Bucuresti (TB), care a admis contestatia procurorilor fata de decizia de eliberare a acuzatei.

Tribunalul Bucuresti a judecat, joi, contestatia procurorilor impotriva deciziei Judecatoriei sectorului 6, care a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a asistentei Florentina Cirstea, inculpata in cazul privind incendiul de la salonul de prematuri a Maternitatii Giulesti, in urma caruia au decedat sase bebelusi si au fost raniti alti cinci.

Prin faptul ca a parasit salonul timp de 12 minute, s-a produs moartea a sase bebelusi, a sustinut astazi procurorul de sedinta de la Parchetul instantei supreme. Dincolo de fapta sa, asistenta a avut o atitudine oscilanta pe parcursul anchetei, astfel ca aceasta prezinta in continuare un pericol pentru ordinea publica, a adaugat acesta, informeaza MEDIAFAX.

In replica, avocatul asistentei, Florian Surghie, a afirmat ca decizia judecatoriei a fost motivata in baza articolului 5, paragraful 3, din Conventia europeana a drepturilor omului, care statueaza cazurile si motivele de eliberare provizorie.

Totodata, avocatul a aratat ca prin masura impusa de instanta de fond, cea de eliberare provizorie sub control judiciar, se asigura in permanenta prezenta inculpatei in fata autoritatilor, precum si a organului de cercetare penala, a politiei sau a instantei de judecata.

Citeste si:
FOTO A vrut să dea foc vegetației, dar flăcările i-au cuprins și...
FOTO A vrut să dea foc...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Asistenta de la Giulesti, eliberata

Avocatul a subliniat faptul ca plecarea timp de 12 minute din salonul micutilor nu constituie cauza directa a mortii celor sase bebelusi, cauza reala fiind, asa cum o arata certificatele medico-legale, asfixia cu monoxid de carbon rezultat in urma izbucnirii incendiului.

Totodata, apararea a sustinut ca asistenta "se chinuie din punct de vedere moral", avand mustrari de constiinta ca nu a fost in salon in momentul izbucnirii incendiului, pentru a-i salva pe bebelusi acei bebelusi.

Seful Sectiei Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, Adrian Ioan Toma, este urmarit de asemenea penal in cazul incendiului din 16 august, fiind acuzat de neglijenta in serviciu.

Citeste si:
Britanicii sunt sfătuiți să mănânce mai puțin pentru a NU muri de...
Britanicii sunt sfătuiți să...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.