O grupare infractionala specializata in trafic de droguri ce functiona dupa principiile unei structuri paramilitare a fost drestructurata de procurorii DIICOT, in urma unor perchezitii in judetele Sibiu si Mures, in timpul carora a fost descoperita si o ferma de cannabis.

Miercuri, au fost efectuate 20 de perchezitii domiciliare in localitatile Sibiu, Medias, Blajel si Zagar (Mures), 16 persoane suspectate de trafic de droguri de risc fiind ridicate pentru audieri.

Potrivit sursei citate, in cursul anului 2010, inculpatii au cultivat, preparat, detinut, transportat si comercializat, in judetele Sibiu si Mures, cantitati insemnate de cannabis, obtinand venituri importante
, relateaza MEDIAFAX.

  • Droguri, arme albe si plantatii de cannabis

Plantele de cannabis erau cultivate la o ferma agricola din comuna Zagar, judetul Mures, apartinand unei societati comerciale din Medias, liderul gruparii, un barbat cu dubla cetatenie, romana si franceza, fiind asociat al asociatiei. In cadrul fermei era amenajat un laborator clandestin de cultivare si preparare a canabisului.

Potrivit sursei citate, in urma actiunii au fost confidcate cantitati de hasis, un kilogram de cannabis, instrumente de cantarire si portionare, dar si o instalatie artizanala pentru crestere artificiala a canabisului.

In plus, anchetatorii au mai ridicat diferite arme de foc, arme albe, dar si echipament militar
.

"La perchezitii s-au mai gasit sase bastoane telescopice, un detector de metale, doua teleobiective, trei statii de emisie-receptie, trei binocluri militare, doua telescoape, un dispozitiv de supraveghere, un baston cu electrosocuri, in dispozitiv cu electrosocuri, un dispozitiv electric cu ultraviolete”, au declarat autoritatile locale.

De asemenea, procurorii au stabilit ca gruparea infractionala era organizata si functiona dupa principiile unei structuri paramilitare.

Cele 16 persoane au fost audiate de miercuri dupa-amiaza si pana joi dimineata, cand pentru 11 dintre acestea s-a dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore, urmand a se propune masura arestarii preventive pentru trafic de droguri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.