Ioana Maria Vlas, fost administrator al SOV Invest, condamnata la zece ani de inchisoare in dosarele FNI si FNA, ar putea fi eliberata conditionat, a decis Judecatoria Ploiesti.

Miercuri, Judecatoria Ploiesti a admis contestatia formulata de Vlas impotriva procesului-verbal al Comisei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata din cadrul Penitenciarului Targsor. "Instanta a constatat indeplinite conditiile dispozitiilor articolului 60, alineat 2 din Codul penal si a dispus punerea in libertate conditionata a condamnatei", se arata in decizia instantei, relateaza MEDIAFAX.

Ioana Maria Vlas a contestat la Judecatoria Ploiesti decizia Comisiei de eliberari conditionate de la Penitenciarul Targsor, intrunita in 14 septembrie, comisie care a decis sa amane cu doua luni eliberarea conditionata a lui Vlas. Ioana Maria Vlas este incarcerata la Penitenciarul Targsor din luna iunie 2009.

  • Decizia Judecatoriei nu este definitiva, iar Parchetul a formulat recurs la Tribunalul Prahova

Potrivit legii, detinutii cu varste de peste 55 de ani si care au de executat pedepse mai mici sau egale cu zece ani pot beneficia de liberare conditionata inainte de expirarea termenului pedepsei, daca au efectuat o treime din pedeapsa, Ioana Maria Vlas indeplinind aceste conditii
.

Intre timp, aceasta a castigat premiul trei la Concursului National de Creatie Literara al persoanelor private de libertate, intitulat "Poezie de puscarie"!.

"Tupilata-n patru colturi/Aruncata-n camp deschis/Zace comatos parnaia/Intre trezire si vis ", este un fragment dintr-o creatie a Mariei Vlas.

In data de 20 aprilie, instanta Tribunalului Prahova a contopit cele doua pedepse primite in dosarele FNI si FNA, de zece, respectiv, opt ani de detentie
.

In urma admiterii acestei cereri, Ioana Maria Vlas urmeaza sa efectueze zece ani de detentie, din care se scad perioadele de arest preventiv, cele de detentie care au fost deja efectuate, intre 28 martie 2003 si 7 aprilie 2008, precum si perioada de detentie care a inceput la data de 4 iunie 2009.

Vom reveni cu amanunte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.