Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant sesizeaza conducerea Ministerului Educatiei ca gradinitele din Capitala functioneaza cu numar redus de personal, dupa ce zeci de angajati si-au dat demisia din cauza reducerii cu 25 la suta a salariilor.

"O parte dintre unitatile de invatamant prescolar din Capitala functioneaza cu personal subdimensionat, incalcand prevederile legale. Sunt gradinite care nu respecta cerintele Directiei de Sanatate Publica, intrucat nu au bucatari, personal de ingrijire, paznici sau personal de intretinere. Aceasta situatie a fost provocata de blocarea posturilor devenite vacante in urma demisiilor sau a pensionarilor", arata FSLI intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestora, in Sectorul 3 sunt 70 de posturi vacante blocate la nivelul gradinitelor, dintre care 50 au fost eliberate in urma demisiilor, iar 20 prin pensionari. De asemenea, Sectorul 5 are 62 de posturi vacante, 15 fiind eliberate prin demisii.

Astfel, FSLI reclama neconcordanta intre conditiile impuse de autoritatile de control ale statului si cele ale Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si atrage atentia opiniei publice ca din cauza blocarii acestor posturi gradinitele nu-si pot desfasura activitatea, riscand sa fie inchise.

Totodata, FSLI semnaleaza conducerii MECTS ca demisiile angajatilor au fost provocate de reducerile cu 25% a salariilor. Pastrarea acestui nivel de salarizare, extrem de scazut, va respinge potentialii candidati pentru ocuparea acestor posturi vacante", au precizat reprezentantii federatiei sindicale.

In Capitala sunt peste 2.900 de posturi de educatoare si 180 de gradinite, dintre care 150 cu persoanlitate juridica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.