Senatul a adoptat miercuri o propunere legislativa ce prevede ca ANAF va executa silit persoanele fizice care nu isi achita la termen contributiile datorate fondului asigurarilor sociale de sanatate.

Propunerea a fost adoptata de Senat cu 61 de voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si o abtinere.

Legea prevede faptul ca, in cazul neachitarii la termen a contributiilor datorate fondului, colectarea veniturilor se face de catre ANAF, care procedeaza la aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor cuvenite, dar si a majorarilor de intarziere.

In cazul persoanelor care nu realizeaza venituri, dar au obligatia sa isi asigure sanatatea, aplicarea masurilor de executare silita se efectueaza de catre CNAS
, potrivit MEDIAFAX.

Propunerea legislativa adoptata de Senat prevede si faptul ca Ministerul Finantelor, prin ANAF, va colecta contributiile persoanelor juridice si fizice care au calitatea de angajator, precum si cele ale persoanelor fizice care realizeaza venituri. ANAF va colecta aceste contributii intr-un cont deschis pe seama CNAS.

Senatul a fost prima Camera sesizata cu aceasta initiativa, prin care se modifica Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Initiatorii actului normativ sunt senatorii PDL Serban Radulescu si Iosif Secasan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.