"Nu am glumit, vreau raport al Guvernului in CSAT despre protestul politistilor din 24 septembrie", avertizeaza presedintele Traian Basescu.

Seful statului a declarat luni, la preluarea sefiei MAI de catre Traian Igas, ca vrea un raport al Guvernului despre manifestatia de la Cotroceni a politistilor, prezentat in CSAT, mentionand ca demisia lui Blaga substituie gesturile similare care ar fi trebuit sa fie facute de cei responsabilili.

Presedintele a mentionat faptul ca prezenta sa la sediul MAI este o dovada a faptului ca are incredere in acest minister.

"Nu am glumit, vreau raport al Guvernului referitor la ce s-a intamplat pe 24 septembrie", a spus Basescu, precizand ca raportul va fi prezentat in CSAT, potrivit MEDIAFAX.

  • Basescu nu va folosi politia rutiera pana nu va primi raportul cu privire la protestul de vineri

Presedintele Traian Basescu a declarat ca ramane atasat de Ministerul de Interne, insa asteapta de la Guvern un raport complet privind protestul de vineri, 24 septembrie, inainte de a reconsidera dispozitia de a nu se mai deplasa cu asistenta politiei rutiere.

"Vreau sa va felicit pentru progresul pe care l-ati facut in pregatirea tehnica pentru aderarea la spatiul Schengen. Vreau sa va multumesc pentru toti politistii, jandarmii si angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta care s-au sacrificat atunci cand a fost nevoie si vreau sa va asigur ca raman atasat de institutia dumneavoastra, chiar daca, pana la primirea raportului, voi ramane fara asistenta politiei circulatie"
, a declarat Basescu, in discursul rostit cu ocazia ceremoniei de predare-primire intre fostul si actualul ministru de Interne.

Basescu si-a justificat initiativa de a renunta la sprijinul Politiei rutiere spunand ca acesta este "modul sau de manifest".
Acesta a criticat evenimentele petrecute vinerea trecuta, spunand ca nu credea ca o sa ajunga sa le traiasca "la Ministerul de Interne sau la o alta institutie de siguranta nationala".

In opinia sa, protestul neautorizat de vineri al politistilor din fata Palatului Cotroceni este poate cel mai "vizibil" moment din cei sase ani de mandat la conducerea statului roman.

Ce ne promite noul ministru de Interne?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.