Aruncarea caschetelor de catre politisti si de ceilalti reprezentanti ai autoritatii statului, in cadrul protestului de vineri din fata Palatului Cotroceni, constituie infractiune, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la trei ani, potrivit Codului penal.

Articolul 236 din Codul penal referitor la ofensa adusa unor insemne prevede ca "orice manifestare prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani; manifestarea prin care se exprima dispret pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se pedepseste cu inchisoare de la trei luni sau un an sau cu amenda", scrie MEDIAFAX.

  • Blaga face cercetari

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat ca cinci politisti ce au participat la mitingul de vineri au avut arme, astfel ca se vor face demersuri la Parchet pentru tragerea la raspundere, precizand, totodata, ca Guvernul ia in calcul cresterea salariilor de la inceputul anului.

Potrivit sursei citate, cinci politisti purtau cu ei arme de foc la protest . "Au fost cativa politisti, din cate stiu cinci la numar, care chiar purtau cu ei arme. Trei arme de foc, letale, doua cu aer comprimat, si sigur vor fi identificati. De data asta discutam despre infractiuni. Nu ai dreptul sa participi cu arme de foc la manifestatii publice. Nimeni nu are acest drept. Noi vom face demersurile catre Parchet, care le va instrumenta in conformitate cu prevederile legale", a spus Blaga, citat de MEDIAFAX.

Ministrul Blaga a precizat ca daca protestatarii isi strigau nemultumirile in Piata Victoriei, in cadrul mitingului autorizat, n-ar fi avut nicio obiectie. "Au dreptul sa-si manifeste nemultumirea, ca toti cetatenii acestei tari, in cadru strict legal. Iar in fata Palatului Victoria, unde aveau tot dreptul sa manifeste intre anumite ore, nu ridic nicio obiectie nici vis-a-vis de ce au strigat, oamenii la suparare pot sa strige tot ce doresc, sa-si arate nemultumirea, dar din moment ce au pornit in mars neautorizat spre Palatul Cotroceni, de data asta lucrurile nu mai sunt in regula si nu vom avea un tratament preferential fata de politisti", a subliniat demnitarul.

In opinia ministrului, uniforma au purtat-o protestatarii ca sa impresioneze, dar acest lucru nu este interzis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.