Barbatul acuzat ca in luna februarie a intepat cu cutitul 17 femei, pe strazile din municipiul Iasi, a fost condamnat la sase ani de inchisoare, decizia fiind luata, vineri, de magistratii Judecatoriei Iasi.

Petru Constantin Gavrilas, in varsta de 35 de ani, din comuna ieseana Tiganasi, a fost condamnat, vineri, de magistratii Judecatoriei Iasi, la sase ani de inchisoare, sub acuzatiile de ultraj contra bunelor moravuri, lovire si port fara drept de cutit.

Potrivit sentintei, barbatul nu va fi nevoit sa achite daune morale victimelor intrucat acestea nu au formulat pretentii in acest sens.
Decizia de vineri a magistratilor nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu recurs la o instanta superioara, transmite MEDIAFAX.

Petru Constantin Gavrilas este acuzat ca in luna februarie a intepat pe strazile din Iasi, doua zile la rand, 17 femei din municipiu, el fiind prins de fortele de ordine chiar in timp ce comitea o noua infractiune, victima fiind o studenta.

Teroare pe strazile Iasului

Printre probele adunate la acest dosar s-au numarat si cateva inregistrari surprinse pe camerele de supraveghere instalate in mai multe puncte din oras.

Cele 17 femei agresate de Gavrilas au varste cuprinse intre 20 si 38 de ani, noua dintre victime depunand plangere la Politie. Majoritatea femeilor agresate au necesitat ingrijiri medicale, cel mai grav ranita fiind o studenta de 22 de ani din Iasi. Ea a povestit politistilor ca mergea prin centrul municipiului, iar la un moment dat un barbat a trecut prin dreptul sau si a intepat-o cu un obiect ascutit.

Petru Gavrilas a declarat ca este nevinovat, insa a recunoscut in fata anchetatorilor ca in zilele respective s-a aflat in Iasi, intrucat a avut de rezolvat mai multe probleme la cateva institutii din oras.

Barbatul a mai fost condamna, pentru viol, executand 12 ani de inchisoare si fiind eliberat din penitenciar in anul 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.