Ministerul Sanatatii va scoate la concurs peste 2.300 de posturi, dintre care aproximativ cate o mie pentru asistenti medicali si medici.

Ministerul Sanatatii a publicat pe pagina web lista posturilor vacante pe unitati sanitare, categorii de personal si specialitati medicale pentru care vor fi demarate procedurile de scoatere la concurs.

Astfel, Ministerul Sanatatii va scoate la concurs un numar de 2322 de posturi, dintre care 218 posturi pentru serviciile de ambulanta.

Cele mai multe posturi care vor fi scoase la concurs sunt destinate asistentilor medicali, in numar de 1075, urmeaza 963 de posturi care vor putea fi ocupate de medici, 67 de farmacisti si 217 de personal auxiliar (infirmieri, ingrijitori, soferi de ambulanta etc).

Posturile scoase la concurs sunt in unitati sanitare din toate judetele tarii si municipiul Bucuresti.

Pe langa aceste posturi, pentru spitalele al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale si pentru care ordonatorul principal de credite este primarul sau presedintele consiliului judetean, autoritatile administratiei publice locale au posibilitatea de a scoate la concurs un numar de inca 750 de posturi.

Ministerul Sanatatii estimeaza faptul ca, incepand din luna noiembrie a acestui an, unitatile sanitare cu paturi vor organiza concursurile si examinarile pentru ocuparea posturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.