Autoritatile au verificat pana in prezent peste 140.000 dosare de incadrare in handicap, iar 35.000 dintre acestea prezinta suspiciuni de frauda. Toate cazurile urmeaza sa fie controlate de catre comisii de reevaluare din care vor face parte si medici, a declarat ministrul Muncii, Ioan Botis.

Cele 140.000 cazuri, dintr-un total de 550.000 dosare ale persoanelor cu handicap grav si accentuat, au fost verificate de un inspector social, de un medic si, in anumite cazuri, de un reprezentant al prefecturii, potrivit MEDIAFAX.

"Ne orientam spre acele cazuri care prezinta suspiciuni si, pentru a rezolva aceste cazuri, am venit cu o modificare in care infiintam comisii de reevaluare a acestor cazuri, ma refer doar la cazurile la care exista suspiciuni, comisii care vor intocmite la nivel central si vor fi mobile. Aceste comisii se vor deplasa in fiecare judet, nicio persoana cu handicap supusa reevaluarii nu se va deplasa la Bucuresti, ci se va deplasa doar la centrul de judet, unde comisia va face reevaluarea dosarului"
,a spus ministrul, la finalul sedintei de luni a Guvernului.

Acesta a asigurat ca vor fi verificate toate cele 550.000 de dosare ale persoanelor cu handicap grav si accentuat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.