Sorin Ovidiu Vintu, patronul Realitatea TV, s-a prezentat, luni, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a lua la cunostinta despre cele gasite la perchezitiile efectuate la locuintele sale, informeaza surse judiciare.

Omul de afaceri Sorin Ovidu Vintu a refuzat sa faca declaratii reporterilor, la iesirea din sediul Parchetului, conform MEDIAFAX.

Vintu a stat in arest sapte zile, dupa ce locuintele sale, ale soferului sau Alexandru Stoian si omului de afaceri moldovean Octavian Turcan au fost perchezitionate, in 9 septembrie.

Luni, a fost convocat la Parchet si Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, in legatura cu rezultatele perchezitiilor.

Numele lui Liviu Luca in cadrul anchetei privind fuga lui Nicolae Popa - condamnat in lipsa la 15 ani de detentie pentru pagubirea a 300.000 de investitori la FNI - este legat de un transfer bancar, cont pentru care era imputernicit sa opereze sindicalistul.

"Potrivit documentelor financiar bancare referitoare la transferurile bancare realizate de catre societatea comerciala cu sediul in Nicosia a rezultat ca la data de 2.11.2009 a fost realizata o dispozitie de plata pentru 50.190 de euro, reprezentand suma bruta ce a fost transmisa in Indonezia condamnatului Nicolae Popa. Anterior acestui transfer, la data de 2.10.2009, intr-un cont a fost virata suma de 3.000.000 de euro, in conditiile in care la acea data soldul contului era de numai 1.230 de euro. Suma de 3.000.000 de euro a provenit dintr-un transfer bancar realizat de societatea comerciala, cu sediul in Nicosia. Persoana imputernicita sa opereze asupra contului societatii comerciale este martorul Liviu Luca, un apropiat al inculpatului Vintu Sorin Ovidiu", noteaza procurorii in cererea de arestare preventiva a lui Vintu.

Toate informatiile despre acest caz le gasiti in Dosarul 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.