Un incendiu care a izbucnit vineri la groapa de gunoi a Brasovului acopera orasul de fum. Aerul este practic irespirabil.

Cel mai afectati de fumul dens sunt localnicii din Tarlungeni si Sacele. Pompierii lucreaza in continuare pentru lichidarea focarelor, care mentin arderea in interiorul gropii de gunoi, relateaza Adevarul.

Astazi, mai multe persoane cu diverse afectiuni au apelat la ajutorul medicilor de la Ambulanta, fiind afectate de smogul de peste oras. Astmaticii au fost primii care au avut de suferit din cauza fumului gros provocat de incendiul de la groapa de gunoi, insa medicii spun ca fumul reprezinta un pericol pentru toti bolnavii cu probleme respiratorii si pentru cardiaci.

„Le recomandam persoanelor cu probleme respiratorii sa nu iasa din casa, pe cat posibil. Acestia ar trebui sa se protejeze de fum, stand in locuintele lor, cu geamurile inchise", a spus Mioara Vaitis, directoarea Ambulantei Brasov.

Pompierii nu au stabilit pana acum ce anume a provocat focul care a cuprins groapa de gunoi a orasului.
„Fumul dens degajat ne da mari batai de cap. Suprafata pe care se intervine este de 10.000 mp, iar in afara de cele cinci autospeciale care au actionat aici in permanenta, folosim motopompe si pamant pentru limitarea incendiului. Timpul necesar pentru lichidarea tuturor focarelor nu se poate estima. Vom lucre cu siguranta si la noapte. Speram sa ne ajute si ploaia, care ar mari capacitatea noastra de interventie", a explicat Stelian Rechitean, seful ISU Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.