Vin vremuri grele pentru bolnavii cronici. De la 1 octombrie, bolnavii de leucemie, hepatita sau cu afectiuni psihice ar putea fi nevoiti sa plateasca sute de lei pentru tratamente.

  • Farmacistii: Casa de Asigurari de Sanatate nu ne baga in seama"

"Nu am fost nici intrebati si nici consultati despre felul in care a fost calculat pretul de refrinta al medicamentelor nici pentru cele care au intrat in vigoare de la 1 iulie si cu atat mai mult pentru 1 octombrie.Pacientilor nu le va fi deloc usor de la 1 octombrie"
, a spus vicepresedintele Colegiului Farmacistilor, Clara Popescu, potrivit Realitatea.

In viziunea conducerii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, situatia este alta: "Cine lua pana acum un medicament, daca existau generice va lua generice, compensate 100 %. Daca nu exista genericul in piata, va putea avea acces la medicamentul original compensat deasemeni cu 100 %", a declarat presedintele CNAS,Lucian Duta. "Evident ca nimeni nu vrea sa cedeze din ce a avut pana acum, sa coboare din Bentley si sa mearga cu autobuzul. Este o problema foarte clara: astia sunt banii", a explicat, la randul sau, medicul sef al CNAS, marius Filip.

De la 1 iulie, cand a fost schimbat modul de compensare pentru produsele aflatele pe listele A si B, milioane de pacienti au fost nevoiti sa scoata lunar din buzunar chiar si de 7 ori mai multi bani, pentru a continua tratamentele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.