Posesorii de centrale termice ai caror vecini sunt racordati la CET sint pusi sa plateasca 30% din valoarea facturii pentru incalzirea blocului in lunile decembrie, ianuarie si februarie si 50% din factura in celelalte luni.

ANRSC a restabilit obligatia platii partilor comune pentru toti proprietarii, indiferenet daca apartamentele acostora sunt sau nu bransate la CET. Astfel, posesorii debransati vor fi pusi sa plateasca pentru coloanele de incalzire care ii trec prin casa.

Practic, este vorba de obligativitatea tuturor locatarilor de a contribui la plata facturii pentru partile comune ale imobilului, in conditiile in care, pana in prezent, era la latitudinea asociatiei daca cei care s-au debransat platesc sau nu parti comune, potrivit MonitorulExpres.

"Din acest motiv, ieseau mereu scandaluri, pentru ca proprietarii debransati sustineau ca nu vor sa plateasca parti comune, iar cei care erau inca in sistem centralizat spuneau ca vecinii lor debransati se incalzesc de la tevile care le traverseaza apartamentele si nu dau drumul la centrale“
, a explicat directorul CET, Florin Cutitei. Potrivit directorului CET, „parti comune“ se considera a fi si tevile de agent termic care traverseaza apartamentele debransatilor, chiar si atunci cand sant izolate.

Reglementarea impusa de ANRSC reprezinta o exceptie de la regula generala si se aplica doar in sezonul de incalzire 2010-2011


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.