Fostul general Mihai Chitac a obtinut acordul instantei pentru a parasi penitenciarul timp de patru luni, solicitand intreruperea pedepsei pe motive medicale.

  • Pedepasa lui a fost intrerupta de alte cinci ori, din motive medicale.

Ultima oara, Chitac a fost pus in libertate in data de 5 mai, pentru 60 de zile, de catre Curtea Militara de Apel Bucuresti.

In intervalul mentionat, acesta urma sa se opereze la inima, dupa ce Institutului National de Medicina Legala a anuntat ca operatia pe cord nu poate fi realizata in reteaua spitalelor din sistemul penitenciar.

Operatia a fost insa amanata, doctorii din cadrul Spitalului "Floreasca" din Capitala considerand ca starea pacientului era foarte grava iar analizele prezentate de acesta nu indicau siguranta in efectuarea interventiilor chirurgicale, potrivit MEDIAFAX.

Mihai Chitac a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in dosarul privind evenimentele din timpul Revolutiei de la Timisoara.

Dosarul Revolutiei: Chitac a castigat procesul privind despagubirile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.