Bandele de crima organizata din strainatate sunt tot mai prezente in Finlanda, majoritatea infractorilor straini fiind din Tarile Baltice si Romania. Astfel, politia a declansat in aceasta vara o operatiune in urma careia au retinut mai multi infractori straini.

Politia a decis sa consolideze cooperarea pentru a incerca sa tina pasul cu infractorii, care pot da o spargere de dimineata in Capitala, dupa care ajung in centrul tarii pana la pranz. Autoritatile au lansat o operatiune-pilot de trei luni, in care politia, politistii de frontiera si Parchetul general au cooperat strans. Oficiali din Estonia, Letonia si Suedia si-au adus de asemenea contributia, potrivit MEDIAFAX.

Efortul a dat rezultate, 200 de infractori straini fiind prinsi pe parcursul verii, pe langa cei 3.000 retinuti in mod normal.

Astfel, Politia le-a transmis infractorilor ca "nu merita sa vina in Finlanda". De asemenea, politia a intocmit o lista cu 600 de potentiali infractori care ar putea incerca sa intre in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.