Politistii de frontiera constanteni si personalul contractual din Inspectoratul Judetean Constanta al Politiei de Frontiera vor declansa, din 20 septembrie, un protest la nivel local, prin limitarea activitatilor specifice, nemultumiti de scaderile salariale si de disponibilizarile din sistem.
Presedintele Biroului Teritorial Constanta al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, comisarul sef Ion Vasilica, a declarat, joi, ca protestul politistilor de frontiera nu este si nu trebuie interpretat drept greva, potrivit MEDIAFAX.

"Actiunea politistilor este similara protestului magistratilor din luna septembrie 2009 si va trebui tratat similar de institutiile statului”, a declarat comisarul sef Ion Vasilica.

El a precizat ca limitarea activitatilor de serviciu va incepe in data de 20 septembrie si va fi proportionala cu scaderile salariale care au fost impuse politistilor si personalului contractual.

"Protestul politistilor se incadreaza in prevederile Constitutiei, in sensul corespondentei dintre salarizarea afectata si munca depusa. Adica 75 la suta salariu egal 75 la suta munca. Astfel, munca politistilor se va limita doar la activitatile pentru care institutia a asigurat si asigura, in mod continuu, logistica necesara desfasurarii acestora”, a mai afirmat liderul sindical.

Pe langa drepturile salarile, sindicalistii mai cer revizuirea planului de disponibilizare a cadrelor din MAI, eliminarea practicii de munca neplatita, "aplicata constant politistilor", precum si modificari urgente la Legea nr.360/2002 privind Statutul politistului.

"Pe durata protestelor, politistii vor respecta cat mai strict prevederile legale si metodologiile specifice, chiar daca aceste rigori ar putea micsora fluenta unor activitati sociale. In tot acest timp, politistii nu vor mai munci suplimentar, peste programul de lucru, decat in situatii exceptionale", a adaugat comisarul sef Ion Vasilica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.