Doi dintre bebelusii grav raniti in incendiul din Maternitatea Giulesti au fost externati miercuri, dupa 30 de zile de tratament continuu in sectia de Terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului de copii Grigore Alexandrescu.

"Este vorba despre doi frati gemeni, care aveau la nastere greutati intre 1, 800 si 2,200 kg. Bebelusii au o stare de sanatate buna, iar ranile sunt aproape vindecate. Sunt primii bebelusi adusi la Spitalul Grigore Alexandrescu, dupa incendiul de la Giulesti care sunt externati, ei avand peste doua kilograme si fiind alaptati natural", au explicat medicii.

Pe 16 august au fost adusi la Spitalul Grigore Alexandrescu opt bebelusi din sectia de ATI a Maternitatii Giulesti, unde a izbucnit un incendiu. Trei bebelusi au murit pe loc. Ulterior, unul dintre cei opt bebelusi a decedat la cateva ore de la internare, iar altul cateva zile mai tarziu. Un al treilea a incetat din viata dupa 27 de zile de la incendiu, relateaza MEDIAFAX.

Ceilalti nou-nascuti cu grade diferite de prematuritate si leziuni termice au o evolutie stabila si se afla sub tratament local si general interdisciplinar. De asemenea, sunt monitorizati clinic, hematologic si biochimic, primind terapie nutritionala si imuna, cat si ingrijiri de recuperare.

Gemenii sunt primii bebelusi care pararesc Spitalul de copii ameliorati dupa 30 de zile de tratament. In spital vor mai ramane alti trei nou nascuti
.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a deschis o ancheta in cazul incendiului din Sectie de terapie intensiva prematuri a Maternitatii Giulesti, asistenta medicala, responsabila cu supravegherea bebelusilor, fiind arestata, iar alte persoane puse sub acuzare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.