Ioana Maria Vlas, fost administrator al SOV Invest, condamnata la zece ani de inchisoare in dosarele FNI si FNA, ramane in arest, a decis astazi comisia Penitenciarului Targsor. Ultima cerere a acesteia de eliberare conditionata va gi luata in discutie peste doua luni.

In data de 4 iunie, cererea de liberare conditionata Ioanei Maria Vlas a fost respinsa de Judecatoria Ploiesti ca neintemeiata.

Potrivit legii, detinutii cu varste de peste 55 de ani care au de executat pedepse mai mici sau egale cu zece ani pot beneficia de liberare conditionata inainte de expirarea termenului pedepsei, daca au efectuat o treime din pedeapsa, Ioana Maria Vlas indeplinind aceste conditii, potrivit MEDIAFAX.

  • Maria Vlas scrie poezii in puscarie

Intre timp, acesta a castigat premiul trei la Concursul National de Creatie Literara al persoanelor private de libertate, intitulat "Poezie de puscarie". "Tupilata-n patru colturi/Aruncata-n camp deschis/Zace comatos parnaia/Intre trezire si vis ", este un fragment dintr-o creatie a sa.

Pe 20 aprilie, instanta Tribunalului Prahova a contopit cele doua pedepse primite in dosarele FNI si FNA, de zece, respectiv, opt ani de detentie. In urma admiterii acestei cereri, Ioana Maria Vlas urmeaza sa efectueze zece ani de detentie, din care se scad perioadele de arest preventiv si detentie deja efectuate.

Ioana Maria Vlas este incarcerata la Penitenciarul Targsor din luna iunie 2009.

Dupa retinerea lui Sorin Ovidiu Vantu, Ioana Maria Vlas a transmis reprezentantilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) ca "nu vrea sa intre in contact cu nici o institutie de media".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.