Directorul Metrorex a anuntat ca se amana majorarea tarifelor biletelor.

Directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat marti ca scumpirea biletelor anuntata pentru 15 septembrie a fost amanata pe termen nelimitat, fara a se cunoaste data. "Scumpirea biletelor este in vigoare, dar se amana deocamdata. Guvernul si-a dat acordul, dar mai trebuie sa-si dea avizul o directie din Ministerul Finantelor", a declarat acesta.

Aceeasi decizie s-a luat in cazul biletelor CFR, relateaza MEDIAFAX.

"S-a aprobat in 1 septembrie, in Guvern, modificarea tarifelor. Totodata, a fost introdus un tarif nou la Metrorex, un abonament de week-end cu calatorii nelimitate, care costa 6 lei", spunea fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, intr-o conferinta de presa.

Propunerile initiale privind cresterile de tarife la CFR Calatori si Metrorex erau de 8-11%. Astfel, o cartela cu doua calatorii la metrou ar costa 3 lei, fata de 2,5 lei, cat este in prezent, potrivit Realitatea.

Este oficial: CFR si Metrorex majoreaza tarifele

Decizia de majorare a fost luata ca urmare a angajamentului luat de Guvernul Boc in fata FMI de a creste tarifele celor mai mari zece companii publice care au pierderi uriase. Printre acestea, pe langa CFR Calatori si CFR Marfa sau Metrorex, se mai afla Termoelectrica si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Creste pretul la transportul cu metroul si cu trenul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.