Un nou proiect de lege prevede acordarea gratuita de manuale in invatamantul obligatoriu si crearea unei biblioteci virtuale. Sa fie adevarat?

  • Manuale scolare gratuite si biblioteca virtuala

Deputatul PNL Adriana Saftoiu a depus la Camera un proiect de lege privind regimul manualelor scolare, care prevede acordarea gratuita a manualelor pentru toti elevii din invatamantul obligatoriu si pentru cei din invatamantul profesional si liceal care provind din familii cu venituri mici; asigurarea calitatii si a corectitudinii stiintifice a manualelor scolare si a auxiliarelor curriculare; utilizarea in activitatea scolara numai a manualelor aprobate; descentralizarea procesului de achizitie a manualelor.

Conform documentului, pentru invatamantul gimnazial, liceal si profesional se asigura, de regula, formatul tiparit al manualelor.
In ceea ce priveste invatamantul special, acesta dispune de manuale scolare si auxiliare curriculare adaptate, in conformitate cu nevoile speciale ale elevilor cu dizabilitati, potrivit MEDIAFAX.

Adriana Saftoiu propune, in proiectul sau, ca Ministerul Educatiei sa organizeze Biblioteca Scolara Virtuala in care se vor stoca toate manualele scolare si auxiliarele curriculare necesare tuturor disciplinelor, modulelor de pregatire profesionala, grupurilor de discipline/ module prevazute in curriculumul national.

Accesul elevilor pe parcursul studiilor si al cadrelor didactice la Biblioteca Scolara Virtuala este gratuit.

Lista proiectelor de manuale scolare si auxiliare curriculare care indeplinesc criteriile de calitate in urma evaluarii va fi aprobata prin ordin al ministrului educatiei. Manualele aprobate sunt incluse in Catalogul manualelor scolare si sunt introduse in Biblioteca Scolara Virtuala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.