Ministerul Sanatatii a informat luni ca s-a inregistrat inca un deces provocat de virusul West Nile in Romania. Numarul victimelor a ajuns astfel la trei, iar cel al cazurilor de imbolnaviri a ajuns la 34, a anuntat astazi Ministerul Sanatatii.

"Inca noua noi cazuri de imbolnaviri cu virusul West Nile, au fost inregistrate in Romania, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile si a rezultatului probelor de laborator de la Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino. A fost inregistrat si un nou deces", precizeaza MS.

Este vorba despre un barbat de 64 ani din Mehedinti care avea boli cronice asociate: diabet zaharat-insulinodependent, precum si hipertensiune arteriala si boala cardiaca
, relateaza MEDIAFAX.

Astfel, numarul cazurilor de West Nile confirmate se ridica in prezent la cifra de 34, iar numarul de decese la trei. Fata de cele 25 infectii cu virusul West Nile confirmate saptamana trecuta, s-au mai adaugat inca patru cazuri noi in municipiul Bucuresti, precum si in judetele Ialomita (1 caz), Iasi (1 caz), Sibiu (1 caz), Vrancea (1 caz) si Mehedinti (1 caz).

Situatia cazurilor de imbolnavire cu West Nile, pe judete este urmatoarea: Dolj - 1 caz; Alba - 1 caz; Buzau - 1 caz; Cluj- 1 caz; Ialomita - 4 cazuri, Galati - 1 caz, Sibiu - 2 cazuri, municipiul Bucuresti - 7 cazuri, Teleorman - 1 caz, Mures - 2 cazuri, Constanta - 7 cazuri, Calarasi - 1 caz, Iasi - 3 cazuri, Vrancea - 1 caz, Mehedinti- 1 caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.