Romancele sunt preferatele strainilor cand vine vorba de maritis, arata un recent bilant realizat de Eurostat.
Recentul studiu arata ca tot mai multe romance se casatoresc peste hotare, unde pleaca de obicei sa munceasca sau sa isi inceapa vieti noi. In ultimul an, peste 10.000 de romani si-au schimbat domiciliul din Romania cu unul din alta tara, potrivit Libertatea.

Femeile din Romania sunt favoritele europenilor care-si cauta sotii in strainatate si le-au detronat pe rusoaice in preferintele francezilor. Ele sunt apreciate pentru frumusetea lor, dar si pentru ca pastreaza valorile traditionale ale familiei, sustin cei care intermediaza astfel de mariaje mixte.

Romania are 2,7 milioane de cetateni plecati in strainatate, conform ultimului bilant realizat de Eurostat, institutul european de statistica. Numai anul trecut au plecat legal peste 360.000 de persoane. Dintre acestia, insa, doar 10.211 si-au schimbat in acte adresa de domiciliu.
Daca in cazul celor care se duc la munca predomina barbatii, in subcategoria romanilor care isi stabilesc domiciliul in strainatate conduc detasat femeile. Anul trecut, numarul lor a fost dublu fata de cel al barbatilor, adica de 6.443, comparativ cu 3.768, noteaza Adevarul.

Catalin Ghinararu, secretar stiintific al Institutului National de Cercetare in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale, explica: „Este simplu. Casatoria este principala explicatie pentru numarul mai mare al femeilor din aceasta statistica. De regula, femeia urmeaza barbatul", spune sociologul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.