Peste 60% dintre participantii la un studiu privind produsele bio spun ca au consumat astfel de alimente, pe care insa cei mai multi le confunda de fapt cu legumele si fructele cumparate din supermarketuri sau din piata, care nu sunt ecologice.
"Desi majoritatea recunosc multe dintre caracteristicile produselor bio, atunci cand spun ca au consumat astfel de produse, cei mai multi se refera la legume si fructe cumparate din supermarketuri sau din piata. Insa, pe piata romaneasca legumele si fructele proaspete bio sunt foarte rare. Astfel, cei mai multi «consumatori» de bio sunt, de fapt, consumatori de fructe si legume mai mult sau mai putin naturale si nu consumatori de produse bio certificate", potrivit studiului realizat de compania de cercetare Cult Market Research, citat de Wall-Street.

Intrebati ce inteleg prin produse bio, 94% dintre respondenti le asociaza cu produsele sanatoase sau netratate cu pesticide, 92% considera ca nu contin chimicale sau sunt naturale, iar 84% cred ca au calitatea de a nu polua mediul. Totodata, 83% dintre respondenti considera ca produsele ecologice nu contin conservanti, in timp ce 34% cred ca sunt produse traditionale, iar 30% vegetale. Alti 5% nu stiu sau nu sunt siguri de semnificatia termenului.

In acest context, piata locala a produselor bio nu depaseste 1% din consumul total, in timp ce in alte tari, precum Germania, produse bio acopera 5% din piata. Intrebati ce inteleg prin mancare de calitate, pentru mai mult de doua treimi dintre participantii la studiu hrana de calitate trebuie sa fie sanatoasa. Acest criteriu se refera la efectul mancarii asupra organismului, respectiv sa nu provoace diverse afectiuni si sa nu ingrase.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.