Politia Romana precizeaza ca la perchezitia la una din locuintele lui Sorin Ovidiu Vintu, in baza autorizatiei emisa de magistrat, in curtea casei se aflau doi caini de paza care nu erau legati, iar pentru protectia anchetatorilor au fost trase doua cartuse in pavaj, de unde au ricosat.
Referitor la aspectele prezentate in mass-media privind interventia politistilor pentru punerea in aplicare a unei autorizatii de perchezitie, Inspectoratul General al Politiei Romane precizeaza ca, in baza autorizatiei de perchezitie emisa de instanta de judecata, miercuri, politistii s-au prezentat la imobilul indicat in actul procedural, conform MEDIAFAX.

"Acestia si-au declinat, prin intermediul interfonului, calitatea si au precizat ca se afla acolo pentru a pune in aplicare autorizatia emisa de catre instanta, iar accesul in curte le-a fost permis de catre un angajat",
arata sursa citata.

Intrucat in curte se aflau doi caini de paza, care nu erau legati si s-au apropiat de politisti, pentru protectia anchetatorilor, au fost trase doua cartuse in pavaj, la cativa metri distanta de animale, pentru a le indeparta. Un fragment a ricosat intr-un caine, ranindu-l in zona piciorului, fara a-i pune viata in pericol, iar alte fragmente au ricosat intr-un geam al imobilului.

"Facem precizarea ca, armamanetul folosit la interventie nu face parte din clasa armelor letale. Politistii au folosit o arma neletala, calibru 12 mm, cu cartuse RB 15 (15 bile de cauciuc)", arata sursa citata.

Mass-media a relatat ca a fost impuscat un caine la momentul perchezitionarii casei lui Vintu, ranindu-l la o laba.

Sorin Ovidiu Vintu a fost convocat, miercuri, la Parchet pentru a fi audiat in legatura cu fuga lui Nicolae Popa, anterior fiindu-i perchezitionate casele. Vintu a fost arestat, in noaptea de joi spre vineri, pentru ca l-a favorizat pe Popa, cautat de Interpol pentru a-l incarcera, ca urmare a condamnarii sale la 15 ani de detentie in cazul FNI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.