A inceput actiunea de sterilizarea a cainilor comunitari, in Capitala.

Primaria Municipiului Bucuresti si Fundatia Vier Pfoten au semnat vineri protocolul de sterilizare a cainilor fara stapan din Bucuresti, operatiile au fost deja incepute, reprezentantii fundatiei precizand ca "isi propun sa sterilizeze in medie 70 de caini pe zi".

Potrivit MEDIAFAX, activitatea de sterilizare se va desfasura in adapostul din Theodor Pallady, unde reprezentantii Vier Pfoten vor primi jumatate din spatiul existent, inclusiv o sala de operatii.

"Reprezentatii Vier Pfoten vor suporta materialele, medicamentele, aparatele si forta de munca din fonduri proprii pe toata durata proiectului", a declarat presedintele Vier Pfoten, Kuki Barbuceanu.

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu a precizat, la semnarea protocolului, ca municipalitatea garanteaza ca angajatii, contractorii si subcontractorii, care se vor ocupa de actiunile de sterilizare, nu vor initia "actiuni de ucidere, maltratare sau otravire" a animalelor fara stapan.

Totodata, cainii sterilizati vor fi marcati prin aplicarea unui crotal de culoare albastra la ureche, acestia fiind inregistrati intr-o baza unica de date.

Atat reprezentantii municipalitatii, cat si ai fundatiei au solicitat la incheierea protocolului sprijinul cetatenilor pentru implementarea acestui proiect si au precizat ca solicitarile din partea bucurestenilor se primesc la numarul de telefon 021.311.25.98.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.