Iata care sunt principalele afectiuni care ne dau batai de cap pe timp de toamna.

  • Racelile si infectiile respiratorii

Timp ploios, variatii bruste de temperatura, umiditate crescuta, vant puternic - toate acestea ne scad imunitatea, aparand astfel racelile. Desi infectiile respiratorii din acest sezon nu la fel de puternice precum cele de pe timpul iernii, trebuie tratate la timp pentru a nu provoca infectii virale. Totodata, toamna este un anotimp al alergiilor, cea mai des intalnita fiind astmul alergic. Astmul se manifesta in general prin dificultati de respirare, mai exact de eliminare a aerului din plamani.
  • Ulcerul gastro-duodenal

Ulcerul poate avea multe cauze:: fumatul, alcoolul, stresul, alimentatia incorecta (predomainant mancaruri prajite si grasimi, excesul de dulciuri, cafea si condimente), factori gentici si infectii (Helicobacter Pyilory), unele medicamente ca aspirina, corticosteroizii, boli precum Chron, ciroza, pancreatita cronica etc
.

Ulgerul gastro-duodenal se manifesta prin aparitia durerilor la acest nivel, pacientul simtind durere in epigastru (capul pieptului), variatii ale poftei de mancare, eructatii, greata sau varsaturi. Durerile apar de obicei inainte de masa si dispar, ca mai apoi ca sa revina dupa un timp de la incheierea mesei. De obicei, durerea provocata de ulcerul gastric apare rapid dupa masa, spre deosebire de durerea din ulcerul duodenal care apare la cateva ore dupa masa. Durerile apar in special toamna si primavara, in timp ce durerile din ulcerul gastric se intensifica vara si iarna.

  • Bolile reumatice

Expunerea la frig si umezeala sensibilizeaza si mai mult pacientii suferinzi de reumatism si afectiuni artrozice, in aceasta perioada, durerile din articulatii intensificandu-se de asemenea. Durerile sunt greu de suport si afecteaza, adesea, si inima din cauza intesntitatii. Pacientii pot folosi metode de calmare impuse de medic: acupunctura, bai fierbinti, purtarea unor benzi elastice, unguente antiinflamatorii si analgetice, evitarea iesirilor la plimbare pe timpul rece sau ploios.
Citeste si:
Beneficiile și contraindicațiile mustului, delicioasa băutură a...
Beneficiile și...

Citeste mai multe pe acest subiect pe Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.