O avocata din cadrul Baroului Iasi, un administrator de firma, precum si alte doua persoane au fost retinute, marti seara, de procurorii DNA, surse din randul anchetatorilor afirmand ca avocata este acuzata de trafic de influenta in legatura cu o licitatie
Potrivit MEDIAFAX, avocata Liliana Cremenitchi din cadrul Baroului Iasi a fost retinuta in baza unei ordonante emise de procurorii DNA, ea fiind acuzata de trafic de influenta, potrivit unor surse judiciare.

In acelasi dosar au mai fost retinuti, tot pentru 24 de ore, administratorul firmei Apopi&Blumen din Iasi, Gheorghe Apopi, precum si alte doua persoane -Gheorghe Nicolae Hogas si Ionut Dragos Dascalu.

Aceleasi surse au precizat ca ancheta ar viza traficul de influenta pe care avocata l-ar fi facut asupra a doi judecatori ieseni in legatura cu un dosar referitor la o licitatie.

Cele patru persoane retinute de procurorii DNA au fost prezentate marti seara, in jurul orei 21.30, in fata judecatorilor Curtii de Apel din Iasi, care urmau sa decida asupra emiterii mandatelor de arestare pentru 29 de zile. Instanta a hotarat acordarea unui nou termen de judecata pentru miercuri dimineata, cele patru persoane fiind duse in arestul Politiei iesene.

Decanul Baroului de Avocati Iasi, Adrian Ioan Mogos, a afirmat ca a primit de la DNA o adresa oficiala privind declansarea urmaririi penale in cazul avocatei Liliana Cremenitchi si retinerea acesteia pentru 24 de ore, adaugand insa ca nu detine amanunte legate de acest dosar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.