Infectia West Nile apare la populatia adulta si poate avea efecte grave in cazul persoanelor predispuse la imbolnaviri, avand alte boli asociate (copiii trec, de regula, neobservat peste infectarea cu virusul West Nile).
Institutul Cantacuzino a confirmat existenta unor cazuri de infectare cu virusul West Nile pe teritoriul Romaniei. Acestea au aparut in contextul epidemiologic existent in luna august intr-o serie de tari apropiate de Romania. Cazuri au fost semnalate in Grecia, Rusia (zona Marii Negre), precum si alte tari din Europa. In acest context, Ministerul Sanatatii a solicitat din partea sistemului national de supraveghere epidemiologica intensificarea unor activitati de depistare, diagnostic si diminuare a riscului pentru aparitia unor cazuri in Romania, potrivit Garbo.ro.

Au fost investigate peste 80 de cazuri de imbolnaviri compatibile cu infectia West Nile si, in acest context, in ultima saptamana au fost identificate 7 cazuri confirmate de infectie, sunt in curs de confirmare 2 cazuri probabile, respectiv, 1 caz in curs de evaluare clinica. Judetele in care s-au inregistrat aceste cazuri, sunt: Alba, , Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Mures, Sibiu si Teleorman. Toate cazurile inregistrate au fost numai la adulti peste varsta de 30 de ani, din care 2 s-au soldat cu deces datorita terenului biologic prin varsta (de 75 si 79 de ani), respectiv, boli cronice de fond preexistente.

Ministerul Sanatatii a solicitat convocarea de urgenta a comisiei de epidemiologie pentru elaborarea unor masuri suplimentare privind organizarea suprevegherii la nivelul tuturor esaloanelor de asistenta medicala a tuturor situatiilor de risc si ale cazurilor de boala compatibile cu infectia West Nile. [Bucurestenii nu au imunitate pe viata la infectia cu West Nile]

Citeste mai multe pe acest subiect pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.