Seful serviciului tehnic al Maternitatii Giulesti, Vasile Dima, a declarat luni, la iesirea de la Parchetul instantei supreme, ca dupa 32 de ani de activitate in care nu a avut nicio abatere, se simte total nevinovat in legatura cu incediul din 16 august, in urma caruia au murit cinci bebelusi.

"Cand in 32 de ani de activitate nu am avut niciun fel de abatere, atunci eu ma simt total nevinovat", a declarat acesta pentru jurnalisti, relateaza MEDIAFAX.

Procurorii il acuza pe Vasile Dima de neglijenta in serviciu, fapt ce a avut consecinte deosebit de grave, precum si de faptul ca nu a luat masuri pentru a asigura buna functionare a instalatiilor si aparatelor, potrivit graficelor de intretinere si revizie tehnica.

De asemenea, Vasile Dima nu ar fi luat masuri pentru prevenirea incendiilor, desi era seful formatiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispozitia conducerii unitatii sanitare.

Asistenta Florentina Cirstea, cercetata in stare de arest preventiv, a fost audiata de asemenea ieri luni dimineata.

Procurorii Parchetului instantei supreme au inceput urmarirea penala fata de asistenta Florentina Cirstea, care era responsabila cu supravegherea bebelusilor in seara de 16 august, de seful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, precum si fata de seful Sectiei de Neonatologie, Adrian Toma. Florentina Cirstea este arestata din 24 august, iar Vasile Dima si Adrian Toma sunt cercetati in stare de libertate.

Cinci bebelusi au murit iar alti sase au fost raniti grav in urma incendiului produs in 16 august, in Sectia de Terapie Intensiva prematuri de la Maternitatea Giulesti. Cei sase bebelusi raniti, printre care doua perechi de gemeni, sunt internati din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.