Elaborarea programelor scolare pleaca de la modul in care trebuie sa arate elevul roman in fiecare an de studiu din punct de vedere educational, de aceea modernizarea curriculumului national se va face secvential, coerent, pe baze stiintifice si nu pripit, a spus Ministrul Educatiei.
Consiliul national pentru curriculum, infiintat la nivelul Ministerului Educatiei, lucreaza la elaborarea noii programe scolare, care va fi construita "secvential, coerent, pe baze stiintifice". Procedura de elaborare a curriculumului scolar trebuie sa treaca prin toate etapele astfel incat sa nu produca "modificari brutale", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, intr-o conferinta de presa la Alba-Iulia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ne grabim, dar nu ne pripim. Dupa cum stiti, elaborarea unui curriculum trebuie sa treaca prin diferite faze. In primul rand, trebuie sa se elaboreze un cadru de referinta curricular care trebuie sa ne spuna cum trebuie sa arate elevul roman la fiecare curs, urmat de o dezbatere publica, pentru ca pana la urma este o alegere a societatii modul in care trebuie sa arate copiii nostri, dupa care se va trece efectiv la elaborarea programelor scolare. Putem avea un orizont, in urma discutiilor cu consiliul de curriculum, pentru un prim document in 2011 si aplicarea practica ulterioara. Trebuie sa stiti ca toate teoriile educationale arata ca modificarile brutale, modificarile bruste in sistemul educational nu fac bine nimanui. Deci trebuie sa avem un calendar foarte bine stabilit, iar consiliul de curriculum va stabili acest lucru, fiind o comisie de experti", a spus Funeriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.