Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca liceele in care procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost foarte scazut vor fi controlate si monitorizate.

Oana Badea a spus, in cadrul unei intalniri cu presa, ca reprezentantii Ministerului Educatiei vor transmite inspectorilor scolari generali, reuniti, sambata si duminica la Alba Iulia, ca toate liceele cu promovabilitate la bacalaureat zero sau foarte redusa sa fie monitorizate, relateaza MEDAIAFAX.

"Este un lucru pe care ne concentram in acest moment. Inspectorilor generali, doamna Liana Preoteasa, directorul general din minister pe zona invatamantului preuniversitar, le va transmite aceasta solicitare, ca fiecare liceu unde procentul a fost zero sau foarte slab sa intre intr-o etapa de monitorizare, chiar de control, nu numai de monitorizare. Sa fie un plan de actiune foarte clar urmarit, pentru ca acolo se intampla ceva din punctul de vedere al procesului de predare-invatare", a spus Oana Badea.

Intrebata cate licee ar urma sa intre in aceasta monitorizare, Oana Badea a spus ca aceasta lista urmeaza sa fie realizata dupa raportarile inspectorilor scolari generali.

"Pentru mine este esential nu cate licee, ci de ce intr-un colectiv in care am titulari am zero promovabilitate la examenul de bacalaureat. Ce vreau sa retineti si este pozitia oficiala a ministerului: Nu suntem un minister care dorim un procent foarte mare de promovabilitate la bacalaureat. Dorim poza reala a procesului didactic care se desfasoara. Si poza reala nu poate fi alta decat cea pe care ne-o da curba lui Gauss. Orice alta rezultanta a bacalaureatului este artificiala si nu este in regula", a afirmat Badea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.