Ministerul Educatiei intentioneaza sa introduca ca noutate in metodologia de desfasurare a examenelor nationale posibilitatea ca la probe sa asiste si observatori.

Oana Badea a spus ca din punct de vedere organizatoric Ministerul Educatiei a produs cateva "surprize" in metodologia de organizare si desfasurare a examenelor nationale.

Badea a spus ca in cazul elevilor de clasa a XII-a, care sustin bacalaureatul, vor fi modificari in structura anului scolar astfel incat acestia vor termina cursurile mai repede decat restul elevilor, pe 27 mai, iar probele de competente nu vor mai fi sustinute in timpul anului, relateaza MEDIAFAX.

"Va fi totul mult mai lejer din acest punct de vedere, probele de competente nu se mai dau in timpul anului scolar, cum era incepand din februarie acest an, ci ele sunt intr-un calup, asezate inainte de probele scrise. A fost si un semnal constant, pe care l-am primit de la cadrele didactice, legat de capacitatea de a tine si cursuri in acea scoala, de a desfasura si probe, de a fi totusi eficient in zona actului didactic. Am rezonat la acest lucru", a spus Badea.

Secretarul de stat a adaugat ca o alta noutate este prezenta observatorilor la examenele nationale respectiv bacalaureat si evaluarea nationala.

"O alta noutate a metodologiei la care am fost adeptii transparentei totale este prezenta observatorilor la examenele nationale, atat la bacalaureat, cat si la evaluarea nationala, respectiv in calendarul nostru exista o perioada de timp in care reprezentanti ai asociatiilor de parinti, ai ONG-urilor, ai tuturor structurilor societatii civile din domeniu pot sa opteze in a fi prezenti in centrele de examen, vor primi autorizarea de acces, si iata vor vedea la fata locului ce se intampla intr-o zi de bacalaureat in orice liceu din aceasta tara", a spus Oana Badea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.