Un salvamontist a cazut in gol in timp ce se afla la catarat in Cheile Turzii, judetul Cluj, acesta murind in urma ranilor suferite.

Initial, o persoana a anuntat la 112 ca un barbat a fost ranit dupa ce s-a lovit cu parapanta de o stanca, insa ulterior echipajele de interventie sosite la fata locului au stabilit ca accidentul a avut loc in timpul unei catarari, relateaza MEDIAFAX.

Colegii salvamontistului, care avea 23 de ani si era din Floresti, au declarat ca o patrula de salvamontisti se afla la catarat in Cheile Turzii, unde verifica starea traseelor.

Potrivit surselor citate, la un moment dat s-a desprins o coarda si tanarul a cazut in gol.

La fata locului, a sosit prima data un echipaj SMURD, care a inceput resuscitarea, acesta fiind ajutat ulterior de un altul care a sosit cu un elicopter din Targu Mures, in care era si subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat, care a incercat, la randul sau, resuscitarea tanarului.

Raed Arafat a declarat corespondentului MEDIAFAX ca manevrele de resuscitare au durat aproximativ o ora, dar salvamontistul ranit a murit in urma multiplelor rani suferite la cap si la coloana.

Cadavrul tanarului va fi transportat la morga din Turda.

Politistii ii audiaza pe colegii tanarului si au declansat o ancheta in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.