Peste o suta de artisti si jurnalisti au protestat fata de "modul umilitor" de achitare a contributiilor pe drepturile de autor.

"Ati adus Romania in infern, in hotie, minciuna, coruptie, ruina, dezastru si rusinare", au afisat pe bannere cei prezenti la adunare, relateaza MEDIAFAX.

Presedintele Asociatiei Profesionistilor din Presa Cluj (APPC), jurnalistul Adrian Popa, a declarat ca protestul vizeaza modul in care Guvernul a decis impozitarea drepturilor de autor si obligarea jurnalistilor, artistilor si actorilor sa se prezinte lunar la ghisee pentru a plati contributii la pensii si somaj.

"Cerem decenta si sa nu mai fim umiliti, purtati pe la ghisee in fiecare luna, obligati sa stam la cozi pentru a depune declaratii. Vrem sa fim tratati cum se cuvine", a spus acesta.

In cadrul protestului va avea loc si un mars pe strazile din centrul municipiului Cluj-Napoca, de la Teatrul National pe Bulevardul Eroilor, in Piata Unirii si inapoi pe Bulevardul Eroilor pana la Prefectura, unde urmeaza sa fie depus un memoriu.

La protest participa jurnalisti membri ai APPC, artisti ai Operei Nationale membri ai Sindicatului Transilvania Art, actori de la SindArta, sindicatul de la Teatrul National din Cluj-Napoca, scriitori.

Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj (APPC) anunta, vineri, ca va organiza un mars de protest fata de modul in care s-a hotarat impozitarea drepturilor de autor, jurnalistii fiind astfel obligati sa se prezinte, lunar, la ghiseele a trei institutii "ca huliganii la sectie in ziua meciului".

Reprezentantii APPC aratau ca noul sistem de plata a contributiei individuale pentru cei care sunt platiti pe drepturi de autor a fost anuntat foarte tarziu si a fost "bagat pe gat fara sa existe o dezbatere efectiva pe seama lui"
.

APPC este o asociatie a presei clujene infiintata in anul 2005 si reuneste aproape 90 de membri.

Citeste si:
Cei mai iubiți artiști români ai momentului, pe scena FORZA ZU
Cei mai iubiți artiști români...

Citeste pe acelasi subiect:

Haos in toata tara la depunerea declaratiilor pentru pensii si somaj

Plata contributiilor DDA: Cum evitam ghiseul?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.