Asistenta Florentina Cirstea, acuzata de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa in cazul incendiului de la Maternitata Giulesti, ramane in arest, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins luni constentatia acesteia. Decizia este definitiva.

Instanta Tribunalului Bucuresti a respins recursul asistentei Florentina Cirstea fata de decizia Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti de arestare preventiva a acesteia pentru 29 de zile.

De asemenea, instanta a respins si cererea avocatului Florentinei Cirstea ca in cazul in care aceasta nu va fi eliberata, la locul de detentie sa fie trimis un psiholog specializat, pentru ca starea sa psihica este proasta.

La dezbatere si la pronuntarea sentintei au fost prezenti atat membri ai familiei asistentei Florentina Cirstea, cat si colegi ai acesteia de la Maternitatea Giulesti. Avocatul Florentinei Cirstea ceruse instantei cercetarea acesteia in stare de libertate, sustinand ca ea nu avea cum sa prevada, in calitate de cadru medical, aparitia unui incendiu sau a unui alt eveniment neasteptat.

  • Ancheta continua


Tot luni, managerul interimar al Maternitatii Giulesti, Victoria Nicolau, s-a prezentat la Parchetul instantei supreme pentru a fi audiata in dosarul privind incendiul din 16 august, in urma caruia au murit cinci bebelusi si alti sase au fost grav raniti
.

Victoria Nicolau a fost audiata si in data de 25 august de catre procurorii Parchetului instantei supreme, informeaza MEDIAFAX.

De asemenea, procurorii de la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au dispus, in 27 august, inceperea urmaririi penale fata de Vasile Dima, seful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giulesti, pe care il acuza de neglijenta in serviciu.

Procurorii l-au retinut pe Dima pentru 24 de ore, insa Judecatoria Sectorului 6 a decis ca acesta sa fie cercetat in libertate. Decizia instantei a fost contestata de procurori la Tribunalul Bucuresti si va fi luata in discutie in 2 septembrie. Totodata, procurorii au dispus si inceperea urmaririi penale fata de Spitalul "Panait Sarbu" - Maternitatea Giulesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.