Circulatia rutiera pe arterele de sub Pasajul Basarab va fi reluata, pe ambele sensuri, pe 15 septembrie, iar investitia va fi finalizata pana la sfarsitul anului, a anuntat sambata primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul sef al Bucurestiului a vizitat, sambata, santierul pasajului, context in care a declarat ca in data de 15 septembrie va fi reluat traficul pe sub pod, iar Pasajul Basarab va fi finalizat pana la sfarsitul anului, relateaza MEDIAFAX.

Lucrarile la Pasajul Basarab sunt terminate in proportie de 90%, din punct de vedere al stadiului fizic general.

Dupa finalizarea lucrarilor, podul va fi testat timp de o luna, astfel ca, din februarie, va putea fi folosit. "Nu vreau sa ii dam drumul daca mai avem de vopsit sau de facut marcajele", a spus primarul Sorin Oprescu.

Suma cheltuita in 2010, pana in prezent, pentru aceste lucrari, a fost 164 de milioane de lei, costul final pentru acest an fiind prevazut la 248 de milioane de lei. La cheltuielile initiale s-au adaugat cele privind refacerea strazilor din imprejurimile pasajului, pentru ca podul sa fie eficient, a spus Oprescu.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor) si, respectiv, Soseaua Grozavesti, intregind astfel inelul principal de circulatie al Bucurestiului in partea de nord-vest
.

Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole - raul Dambovita, peste podul existent si calea ferata, in zona Garii de Nord.

Circulatia pe mai multe portiuni de drum din zona Pasajului Basarab este inchisa temporar pentru realizarea lucrarilor la acest obiectiv.
Valoarea totala a contractului este de 160.738.329 de euro cu TVA inclus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.