Judecatoria Sectorului 6 a respins vineri seara ca neintemeiata propunerea procurorilor de arestare preventiva a sefului serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, acesta urmand sa fie pus in libertate dupa ce ii expira ordonanta de retinere.

Instanta Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti a decis ca propunerea procurorilor Parchetului instantei supreme de arestare preventiva a lui Vasile Dima este neintemeiata si a dispus eliberarea acestuia dupa ce ii expira ordonanta de retinere pentru 24 de ore, informeaza MEDIAFAX.

Vasile Dima a fost dus in arestul Directiei Cercetari Penale, unde va ramane pana sambata, in jurul orei 14.00, cand ii expira ordonanta de retinere emisa de procurori.

Procurorii Parchetului instantei supreme au contestat decizia de eliberare a lui Vasile Dima, care se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au dispus, vineri, inceperea urmaririi penale fata de Vasile Dima, pe care il acuza de neglijenta in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Din probele administrate pana in acest moment, reiese ca Vasile Dima, in calitate de sef al Serviciului Tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu" (Maternitatea Giulesti), nu si-a indeplinit atributiile de serviciu stabilite in fisa postului.

De asemenea, acestanu a luat masuri pentru a asigura buna functionare a instalatiilor, aparatelor, potrivit graficelor de intretinere si revizie tehnica si nu a luat masuri pentru prevenirea incendiilor, desi era seful formatiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispozitia conducerii unitatii sanitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.