Peste 125.000 de turisti se afla in acest sfarsit de saptamana pe litoralul romanesc, hotelierii asteptandu-se ca numarul lor sa mai creasca cu cateva mii.

Potrivit unei statistici oferite de catre Asociatia Litoral - Delta Dunarii, 126.525 de turisti erau inregistrati oficial, vineri noaptea, in structurile de cazare, insa numarul acestora este mai mare, intrucat in statistici nu sunt incluse persoanele cazate la particulari sau in campinguri.

Cei mai multi dintre cei inregistrati, 39.060, se afla in statiunea Mamaia, urmata de Neptun, cu 35.622 de turisti, si Navodari, cu 13.572 de turisti inregistrati oficial, relateaza MEDIAFAX.

Alte cateva zeci de mii de persoane au ales alte statiuni de pe litoral, aproximativ 30.000 de turisti aflandu-se in Eforie, Techirghiol, Costinesti si Mangalia. De asemenea, aproximativ 10.000 de turisti se afla in Vama Veche.

Cei mai putini turisti cazati, oficial, in structurile hoteliere sunt in Tuzla - 75 de turisti, 23 August - 120 si Constanta - 864. Multe dintre persoanele care merg in vacanta in aceste localitati aleg sa se cazeze la localnici, astfel ca nu sunt inregistrate oficial.

Hotelierii se asteapta insa ca numarul turistilor sa mai creasca cu cateva mii.

Terra, o noua statiune pe Litoral


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.