In premiera, Romania participa la cea de-a XII-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia cu doua proiecte.

  • People Meet in Architecture

Cea de-a XII-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia se va desfasura in perioada 29 august - 21 noiembrie 2010, sub genericul „People Meet in Architecture”, propus de curatoarea japoneza Kazuyo Sejima. In viziunea acesteia, Bienala va fi un forum al ideilor contemporane, cu accent pe modul in care sunt concepute proiectele de arhitectura si pe atmosfera pe care acestea o creeaza.

Pentru Romania, aceasta editie are semnificatia unei premiere la Bienala de Arhitectura: participarea cu doua proiecte nationale, unul gazduit de Pavilionul national din Giardini di Castello („1:1, Exhibiting space”) iar cel de-al doilea, de Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia („Superbia”).

Cele doua proiecte au fost desemnate castigatoare in urma selectiei candidaturilor primite in cadrul concursului national. Jurizarea a avut loc la sediul Uniunii Arhitectilor din Romania, in perioada 26-27 aprilie 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.