Fundatia Renasterea continua lupta impotriva cancerului la san pentru al cincilea an consecutiv prin PROGRAMUL DE PREVENIRE SI DEPISTARE PRECOCE A CANCERULUI DE SAN.

In acest an, pe 1 octombrie, cladirea Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti si alte 5 cladiri reprezentative din: Targu Mures (Primaria Municipiului), Bacau (Prefectura Municipiului), Iasi ( Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa"), Constanta ( Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski") si Brasov (Centrul Cultural "Reduta") au fost iluminate simultan in roz. Sub sloganul "Invinge cancerul de san" actiunea din acest an simbolizeaza speranta si solidaritatea femeilor in lupta impotriva cancerului de san.

La Bucuresti, evenimentul de Iluminare a fost urmat de lansarea unui "intreg postal" cu sprijinul RomFilatelia si a cartii cunoscutului scriitor american Ken Wilber "Gratie si forta", tradusa si editata de Elena Francisc Publishing. Seara se s-a incheiat cu un spectacol semnat de Dan Puric si un cocktail in onoarea sponsorilor si partenerilor: oameni de afaceri, personalitati ale lumii politice, diplomatice, culturale si medicale.

In urma cu cinci ani Fundatia Renasterea a adus pentru prima oara in atentia publicului din Romania, o problema majora in viata femeilor: cancerul la san. In anul 2000 Fundatia Renasterea a initiat PROGRAMUL DE PREVENIRE SI COMBATERE A CANCERULUI DE SAN. Si tot atunci Fundatia Renasterea a participat la Initiativa Mondiala de Iluminare, prin care in fiecare an, la 1 octombrie, cladiri reprezentative din diferite orase ale lumi sunt iluminate in roz, ca simbol al luptei impotriva cancerului de san. Muzeul National George Enescu, Ateneul Roman, Teatrul National, Cladirea CEC sunt cateva din cladirile iluminate de-a lungul anilor in Bucuresti.

Mihaela Geoana, presedinte Fundatia Renasterea: "Fundatia Renasterea continua pentru al cincilea an consecutiv sa lupte impotriva cancerului la san si sa sprijine femeile sa ia decizii corecte pentru sanatatea lor si a familiilor lor. Anul acesta incercam din nou sa sensilibizam femeile si sa le convingem ca un control periodic le poate salva viata. In demersul nostru am fost ajutati de mari vedete de televiziune: Maia Morgenstern, Andreea Esca, Mihaela Radulescu, Mihaela Tatu, Andreea Raicu si Angela Similea. Mesajul nostru subliniaza ideea ca nu conteaza cine esti, ci importanta este sanatatea ta, ca femeie."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.