Cifrele de audienta ale emisiunilor nou-intrate in grila, la primele televiziuni private, atesta reusite sau macar succese partiale in ofensiva de toamna.

Antena se popularizeaza

Antena 1 a obtinut succese cu doua formate populare, "Secretul Mariei" si "Revansa starurilor". Telenovela mosita de Valeriu Lazarov, care ii are in rolurile principale pe fosta starleta A.S.I.A. Anemona Niculescu si pe berbantul Ioan Isaiu, a obtinut o frumoasa victorie la prima difuzare, acum o saptamana, cand a devansat UEFA Champions League de la Pro TV cu 7,8 puncte de rating, fata de 5,9 ale postului din Pache Protopopescu, pe intervalul de difuzare a telenovelei.

Cifrele TNS-AGB sunt furnizate de televiziunea invingatoare si se refera la intregul public urban, ca si in cele ce urmeaza. Un al doilea succes "de mase" a fost mostenitoarea emisiunii "Folclorul contraataca", gazde Andreea Banica si Ionut Dolanescu, numita "Revansa starurilor". Testat in timpul verii la "Cel mai tare din parcare", Pepe a spulberat tot pe spatiul "Folclorului", cu 7,8 puncte de rating, fata de 5,9, urmatoarea televiziune clasata fiind Pro TV.

Sarpele cu care cineva fugarea o blonda prin platoul de la "Revansa starurilor" nu este poate favorit pentru Premiile "TVmania" (si nici blonda), dar, ca intotdeauna, emisiunile de calitate nu sunt lideri de audienta. Nici fermecatorul "Animat Planet" al Divertisilor, nici promitatorii "Gogomani" nu au propulsat Antena 1 in pozitia de lider.

Acasa se blindeaza

Cealalta telenovela lansata de o televiziune, "Lacrimi de iubire", fiica "Numai iubirii" de pe Acasa TV, a obtinut si ea cifre foarte frumoase: 7,6 puncte pe all urban, in medie, in perioada 26-30 septembrie. Dupa "Lacrimi", Acasa TV pregateste "Pacatele Evei", o alta telenovela cu potential bun. Dupa succesele "generaliste" inregistrate, pare ca postul adresat femeilor vrea sa-si securizeze nisa. In intervalul mentionat, "Lacrimile" au obtinut, pe targetul specific Acasa (15-49, femei), o medie de 10,3 puncte de rating.

Prima TV se amelioreaza

Cateva dintre emisiunile nou-intrate pe Prima TV par ca realizeaza in acelasi timp o continuitate fata de succesele din trecut ale postului, dar si un pas inainte in directia indicata de SBS Broadcasting dupa achizitia postului: programe coerente si de calitate. "Aventurile familiei Vijelie" obtine nu mai putin de 4 puncte de rating, in medie, pentru patru editii. Ceea ce arata ca adaptarea formatelor gen "Familia Osbourne" s-a facut in mod eficient. "Da sau nu", mostenitorul "Miliardarului" lui Iantu, are o medie de 1,6 puncte, in timp ce "Saptamana nebuna", amuzantul show umoristic de sambata, nu sta nici el rau, cu 1,4 puncte, in medie, pe trei difuzari.

Gheorghe si meteorologia

Andrei Gheorghe a intrat in grila Realitatea TV cu "Politica, frate" si "Am o stire pentru tine". Mai prost primita, prima a atins ratinguri asemanatoare cu un jurnal obisnuit Realitatea TV de ora 23.00: 0,9 puncte. Cea de-a doua reprezinta adaptarea unui format BBC si, la doua difuzari, a obtinut o medie mai buna, de 1,2 puncte. Programul de top care a intrat proaspat in grila postului a fost insa "Saptamana deVreme".

O emisiune pur si simplu meteo, a carei calitate a reusit totusi sa smulga 1,6 puncte de rating duminica, pe intervalul 18.45-19.00, chiar in zona orei de incepere a jurnalelor de la televiziunile mari.
Realitatea TV sta destul de bine si cu "Mananc, deci exist", show-ul culinar al lui Dan Chisu, care obtine tot o medie de 1,2 puncte, chiar daca pe un interval mai putin disputat decat al lui Gheorghe.

Specializare si clarificarea formatelor

Pro TV nu a comunicat pana la inchiderea editiei date referitoare la emisiunile nou-intrate in program. Tabloul de mai sus arata totusi ca "divertismentul" pur si simplu, fara un anumit specific al programului, nu mai este o miza pentru o televiziune comerciala.
Merg bine productiile in care realizatorii stiu foarte bine ce vor, fie ca este vorba de aspiratoare de audienta precum telenovelele, fie de show-uri specializate, cum sunt cele de meteo si gatit de pe Realitatea ori reality show-ul lui Vijelie de pe Prima.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.