In octombrie, regimul termic mediu se va situa in general in limite normale si usor peste valorile obisnuite in centrul si estul tarii. Cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent, in majoritatea regiunilor. Vor fi intervale calde, cu zile in care temperaturile maxime pot atinge 25C in sudul tarii, care se vor succeda cu intervale reci in care brumele si ingheturile vor fi prezente, in zonele nordice si centrale.

Temperaturile minime, care in mod obisnuit se incadreaza intre 0si 10C, vor fi mai scazute in nordul si centrul tarii, coborand pana spre -5C. La munte, temporar, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Numarul de zile cu precipitatii va fi cuprins intre 9 si 12.

In noiembrie, valorile temperaturilor medii se vor incadra in limite obisnuite. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. La inceputul lunii, pe un fond de vreme frumoasa si calda, temperaturile maxime pot urca spre 20C in sudul tarii. Apoi temperaturile vor marca o scadere accentuata si vor fi posibile fenomene caracteristice iernii: ninsori asociate cu intensificari ale vantului si depunerea unui strat temporar de zapada. In unele nopti, temperaturile minime cele mai scazute vor cobori sub -10C, in depresiunile din nord si centru. Cantitatile de precipitatii vor fi insumate intr-un numar de zile cuprins intre 8 si 11.

In decembrie, temperaturile medii se vor incadra in limitele obisnuite, exceptand regiunile sudice, unde se vor situa sub valorile normale. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. Vor alterna intervale cu temperaturi mai ridicate, cu intervale de vreme rece si umeda. In luna decembrie, in care valorile normale ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre -10C si 9C, cele mai ridicate temperaturi vor putea urca spre 14C, in vestul si sudul tarii.

In noptile cele mai reci, temperaturile minime vor putea cobori pana aproape de -20C in centru si nord. Va fi posibila formarea stratului de zapada, mai ales in prima parte a lunii. Alternanta unor intervale geroase cu intervale mai blande va favoriza producerea poleiului. Numarul de zile cu precipitatii va fi cuprins intre 10 si 13.